Sushi maken of zullen wij het voor u doen?

Thuis sushi maken kan leuk zijn. Wanneer u het vaker heeft gedaan wordt sushi maken vanzelf wat makkelijker. Sushi smaakt altijd naar meer. Wanneer u thuis kookt is het aannemelijk dat de regel “op = op” van toepassing is. Jammer, want sushi eten is toch ook lekker zitten, genieten en goed tafelen. Onze chef maakt iedere dag heerlijke verse sushi voor onze gasten. We bieden een breed assortiment sushi waarvan u onbeperkt kunt genieten. Zijn er mensen in uw gezelschap die niet van sushi houden? Dan biedt onze wereldkeuken allerlei andere gerechten. Zo kan iedereen heerlijk eten en natuurlijk zoveel u maar wilt.

Wat is Sushi?

Weten wat u eet is belangrijk. Daarom schreven we een blog over sushi. Sushi is een Japans gerecht dat meestal bestaat uit alleen rijst en rauwe vis. Het is oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om vis te conserveren door middel van fermentatie. Maar het is nu een internationaal gerecht dat wordt geroemd om zijn schoonheid en gezonde eenvoud.

Wat zijn de verschillende soorten sushi?

Er zijn drie verschillende soorten sushi: nigiri-sushi, maki-sushi en inarizushi. Nigiri sushi is samengesteld uit geperste rijst met daarop rauwe vis. Er zijn eindeloze variaties van wat je op de rijst kunt doen – soms is het gewoon een plakje rauwe vis, maar het kan ook worden gekruid met sojasaus en wasabi en gewikkeld in zeewierpapier. Maki-sushi is een soort Japans eten gemaakt met rijst en nori-zeewier. De rijst wordt gemengd met azijn en suiker en vervolgens wordt het nori-zeewier erop gelegd. Sushi-vullingen zitten in de rol, vaak gemaakt van rauwe vis, komkommers, eieren of andere ingrediënten die een persoon misschien lekker vindt. Inarizushi is een Japans gerecht, een soort sushi dat gekookte en gekruide groenten, tofu en rijst bevat. Het is meestal verpakt in een gekruid vel gebakken tofu-huid. De ingrediënten worden verpakt in de “inari” of “abura-age” (gefrituurde tofu) huid voordat ze worden gestoomd. Het woord “inari” betekent “dragen”.

“In restaurants met een wereldkeuken mag sushi gewoon niet meer ontbreken.”

De geschiedenis en invloed van sushi op de wereld

Sushi is een Japans gerecht dat populair is geworden in de westerse wereld. Sushi bestaat al eeuwen, maar het is pas in de vorige eeuw dat het buiten Japan populair werd. Het eerste bekende gebruik van sushi was in Zuidoost-Azië of China. Het heette “sashimi”, en het bestond uit rauwe vis gewikkeld rond rijst en zeewier. De eerste vermelding van sushi werd gevonden op een menukaart van een restaurant uit de Edo-periode, genaamd “Tsukiji”, dat nog steeds open is. Meer lezen over dit en andere restaurants in de wijk Tsukiji? Begin uw online reis dan hier.

Sushi maken of liever bij ons eten?

Natuurlijk vinden wij het gezelliger als u het bijons komt eten, maar zelf sushi maken heeft ook zo z’n charme. Thuis sushi maken kan een bevredigende en lonende ervaring zijn voor de sushi-beginner. Het maken van nigiri-sushi is de meest elementaire vorm van sushi, wat een perfecte plek is om te beginnen. Gaat u sushi maken of komt u het lekker bij ons eten? Wat uw keuze ook is, we wensen u een gezellige en smakelijke maaltijd!

Kom bij ons

eten

Zondag – Donderdag
17:00 – 22:30
Vrijdag – Zaterdag
17:00 – 23:00
Feestdagen
17:00 – 23:00